fbpx

Intialaisen ruoan mausteet, niiden monipuolisuus ja terveyshyödyt – 5 supermaustetta

Ravintola Masala: Welcome to the house of spices!

Elämme aikamme vakavinta terveyskriisiä. On ensiarvoisen tärkeää huolehtia yleisestä hyvinvoinnista ja vastustuskyvystä. Omaa terveyttä voi edistää liikkumalla riittävästi, syömällä terveellisesti ja pyrkimällä vähentämään stressiä, panostamalla lepoon ja mielen hyvinvointiin. Hyvä vastustuskyky ei pelkästään suojaa virukselta, vaan sillä on myös monia etuja yleisen terveellisen ja onnellisen elämän kannalta. Vahva vastustuskyky alkaa suolistosta, joka on vastustuskyvyn kannalta elimistömme tärkein paikka.

Kuten sanonta kuuluu, terveys on vaurautta. Ruoka, jota lisäämme kehomme, määrittää osaltaan elämämme laadun sekä pitkäikäisyyden. Intian ruokakulttuurissa tätä periaatetta on noudatettu jo tuhansien vuosien ajan. Moderni tiede on myös tunnustanut muinaisten Intian sivilisaatioiden tuntemien mausteiden lääkinnällisen arvon. Tätä oppia on tähän päivään asti käytetty monien ruokien resepteissä, joissa käytetään erilaisia maustesekoituksia.

Tässä blogissa kerromme intialaisen keittiön perinteisistä mausteista sekä niiden terveysvaikutuksista. Intialaisilla mausteilla on anti-inflammatorisia ja antibakteerisia
ominaisuuksia. Nämä mausteet sisältävät myös runsaasti antioksidantteja. Kerromme, minkä ruoan sinun tulisi valita Ravintola Masalassa tai puolestaan valmistaa kotona, jos haluat syödä ruokaa, joka sisältää runsaasti kyseistä maustetta. Suosittelemme lisäämään ainakin muutamaa alla luetelluista mausteista kotikeittiön maustekaappiin – niin herkullisen maun kuin terveysvaikutusten aikaansaamiseksi. Huomioithan, ettei tämä blogipostaus anna lääketieteellistä neuvoa eikä korvaa lääkärin neuvoja ja ohjeita.

Kaneli

Kaneli sisältää runsaasti orgaanista yhdistettä nimeltä kanelialdehydi, joka on antaa sille sen ominaisen maun ja tuoksun. Mahtavan makuelämysten lisäksi kanelista saa avun terveyden parantamiseen. Kaneli auttaa alentamaan veresokeritasoja ja edistämään luonnollista insuliinin eritystä. Kanelin on myös osoitettu alentavan kolesterolia ja triglyseridejä ja sen antioksidantit taistelevat tulehduksia vastaan.

Ravintola Masalassa currykastike sisältää runsaasti kanelia. Suosittelemme kasvissyöjille herkullista Palak Paneeria, Chicken Tikka Masalaa kanan ystäville ja Lamb Masalaa, joka puolestaan sisältää lammasta, paistettua sipulia, tuoretta tomaattia curry-tomaattikastikkeessa. Haluamme rohkaista sinuakin lisäämään kanelia suolaisiin ruokiin kotikeittiössä. Voit myös aina tilata herkullisia annoksia verkkokaupasta: https://www.ravintolamasala.fi/poytavaraus/

Kurkuma

Kurkumalla on monien muiden mausteiden tapaan antioksidanttisia vaikutuksia ja se edistää ruoansulatusta. Se on osoittanut edistävän aivojen toimintaa ja saattaa jopa auttaa estämään Alzheimerin tautia. Kurkuma on osoittanut myös vähentävän sydänsairauksien ja syövän riskiä ja auttavan estämään niveltulehduksia ja -kipuja.

Ravintola Masalassa suosittelemme Chicken masalaa erityisesti kanaruoista pitäville ja Lamb Currya lampaan ystäville.

Valkosipuli

Valkosipulin sisältämä allisiini on rikkiyhdistelmä, joka antaa sille sen ominaishajun ja lääkinnällisen tehon. Valkosipuli voi auttaa ehkäisemään sydänsairauksia.

Valkosipuli on myös osoittanut alentavan pahan kolesterolin tasoja ja alentavan verenpainetta niillä, jotka kärsivät korkeasta verenpaineesta. Edellä mainittujen lukuisten terveyshyötyjen vuoksi olemme lisänneet valkosipulia Garlic Chicken ja Garlic Lamb -annoksiin. Suosittelemme, että lisäät myös rohkeasti valkosipulia ruokiin kotona!

Inkivääri

Inkivääri sisältää satoja yhdisteitä kuten gingerolia, shogaolia ja paradolia, joista joillakin on voimakkaita anti-inflammatorisia ja vaikutuksia. Inkiväärin tiedetään auttavan vähentämään pahoinvointia ja liikuntatauteja. Inkivääri on erityisen hyödyllinen raskauspahoinvointiin ja kemoterapian aiheuttaman pahoinvoinnin vähentämisessä.

Ruokalistassamme on kaksi annosta, jotka sisältävät runsaasti inkivääriä: Fish Chili,
joka sisältää valkoista kalaa, inkivääriä, valkosipulia, sipulia, korianteria ja paprikaa tomaatti-soijakastikkeessa sekä Shrimp Chili, joka sisältää jättikatkarapuja, inkivääriä, valkosipulia, sipulia ja paprikaa tomaatti-soijakastikkeessa.

Tiesitkö, että perinteisessä intialaisessa keittiössä käytetään paljon inkivääri-valkosipulitahnaa, joka valmistetaan usein alusta asti joka päivä. Tandoori Chicken, Butter Chicken ja Chicken Tikka Masala sisältävät paljon tätä herkullisen voimakasta inkivääri-valkosipulipastaa, joten et menetä näidenkään herkullisten mausteiden terveysvaikutuksia!

Ruokalistaan pääset täältä: https://www.ravintolamasala.fi/ruokalista/

Garam Masala

Garam masala tarkoittaa tulista maustetta. Se onkin mausteseos, jota käytetään usein ruoan tulisuuden lisäämiseen. Mausteseoksen sisältö vaihtelee eri puolilla Intiaa, mutta suurin osa väestöstä käyttää korianterin siemeniä, kuminan siemeniä, pippuria, kokonaista neilikkaa, kanelia, vihreiden palkojen kardemumman siemeniä (tai mustan ja vihreän sekoitusta) ja fenkolinsiemeniä. Tämä mausteseos valmistetaan alusta alkaen ja jokaisella perheellä voi olla oma makujensa mukainen oma salainen maustesekoituksensa. Käytämme Ravintola Masalassa monipuolista garam masala mausteseosta melkein jokaisessa ruoka-annoksessa, joten maistat sitä varmasti, kun tulet maistelemaan ruokiamme!

Tee pöytävaraus jo tänään ja maista ruokia lempimausteillasi: https://www.ravintolamasala.fi/poytavaraus/

Ruoka on meille enemmän kuin nälän sammuttaja. Mikäli maustepurkkien kanssa taistelu turhauttaa, tule Ravintola Masalaan ja koe jännittäviä makuja helposti!

Leave a comment

Ravintola on suljettu kesälomien vuoksi 10. kesäkuuta - 30. kesäkuuta. . The restaurant is closed due to the summer holidays from the 10th of June till the 30th of June

Terveellisiä terveisiä kaikille. 

Avaamme uudelleen 1. heinäkuuta. 🙂
Toivotamme teille kaikille hyvää kesää!

We will reopen on the 1st of July. 🙂
Wishing everyone a great summer! 🌞